مقدمه
آشنایی با نمونه های مختلف مقاله نویسی اهمیت زیادی دارد. زیرا نوشتن یک مقاله اصول و روش های خاصی دارد. درواقع با توجه به اینکه مقاله مورد نظر ما در چه حوزه ای قرار گرفته است، می تواند از قواعد متفاوتی پیروی کند. اصولا نوشتن یک مقاله آکادمیک پیچیدگی های بیشتری به نوشتن مقالات با اهداف بازاریابی دارد. در نتیجه همواره آشنایی با نمونه مقاله نویسی صفر تا صد می تواند مخاطب را با شکل و اصول اولیه مقاله نویسی تا حدود زیادی آشنا سازد. مقاله های آکادمیک انواع مختلفی دارند که با توجه به انتشارات و نمایه ها می توانند تا حدودی در جزییات با هم متفاوت باشند. در این راستا تلاش شده تا نمونه مقاله نویسی برای هریک از انواع مختلف مقالات ذکر شود. انواع نمونه مقاله نویسی عبارت است از:
فهرست مطالب
Toggleنمونه مقاله نویسی مقالات مروری (Review Article)
مقالات مروری عموما با هدف مرور و بررسی پژوهش های پیشین انجام می شود. درواقع این نمونه ای از مقاله نویسی مروری را زمانی مشاهده خواهیم کرد که در یک حوزه کارهای پژوهشی زیادی انجام شده باشد و بخواهیم به یک جمع بندی کلی از آنها دست یابیم. همچنین زمانی که بخواهیم قبل از انجام مقاله پژوهشی مبانی نظری و چهارچوبهای تئوریک موجود در حوزه تحقیق را دسته بندی کنیم، با اجرای یک پژوهش مروری به یک خلاصه از مقالات پیشین دست خواهیم یافت.
نمونه از یک مقاله مروری را در پایین مشاهده می کنید. نمونه مقاله نویسی مروری را عموما بعد از پایان فصل دوم پایان نامه و یا بعد از جمع آوری مبانی نظری پژوهش اجرا می شود و اصولا به دانش روش تحقیق زیادی نیاز ندارد. چیزی که در این بین بیشترین اهمیت را دارد، آشنایی با انواع پایگاه های اطلاعاتی و روش های جستجو مقاله است.
برای آشنایی با شیوه دست یابی به مقالات پیشین و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی معتبر می توانید آموزش جامع مقاله نویسی را مشاهده کنید.
نمونه مقاله نویسی مقاله پژوهشی(Original Research)
نمونه یک مقاله پژوهشی یا مقاله اصیل پژوهشی زمانی مشاهده می کنید که پژوهشگر بخواهد به یک حوزه اطلاعات جدیدی را اضافه کند و یا به توسعه حوزه نظری و تحقیقات پیشین کمک کند. در واقع یک نمونه مقاله نویسی صفر تا صد علمی پژوهشی آن تصوری است که عموما در ذهن بیشتر پژوهشگران از یک نمونه مقاله نویسی وجود دارد. در یک نمونه مقاله پژوهشی، ایده و نظریه و یا متغیرهای جدیدی در حوزه تحقیق مطرح می شود.
یک نمونه مقاله صفر تا صد علمی پژوهشی آن تصوری است که عموما در ذهن بیشتر پژوهشگران از یک نمونه مقاله وجود دارد و عموما خروجی های پایان نامه ها به عنوان نمونه یک مقاله نویسی پژوهشی مطرح می شوند
در پایین نمونه ای از مقاله پژوهشی را مشاهده می کنید. برای آشنایی با شیوه نگارش مقاله علمی پژوهشی می توانید از آموزش جامع مقاله نویسی بهره ببرید.
این نمونه مقاله نویسی به خاطر نوآوری و جدید بودن عموما فرصت بیشتری برای چاپ در مجلات مختلف با نمایه های مختلف دارند. نمونه یک مقاله پژوهشی شامل بخش های زیر است:
• عنوان
• نام و اطلاعات نویسندگان
• چکیده
• مقدمه
• پیشینه پژوهش(اختیاری)
• یافته ها
• بحث در نتایج
• نتیجه گیری
• منابع.
نمونه مقاله نویسی گزارش کوتاه(Short Letter)
نمونه مقاله گزارش کوتاه، عموما در بین تعداد کمتری از مقالات در عرصه پژوهش مشاهده می شود. این نوع از مقالات نتایج بدست آمده از یک پژوهش را در یک ساختار مشخص کوتاه می کنند و در قالب یک گزارش مطرح می شوند. نمونه مقاله صفر تا صد یک گزارش کوتاه را در پایین مشاهده می کنید.
نمونه مقاله گزارش کوتاه بیشتر بر مبنای جداول و نمودارها خلاصه می شوند و در راستای ساده سازی نتایج یک مقاله پژوهشی یا مقاله اصیل کاربرد دارند. بدین معنا که تا زمانی که نتایج بدست آمده از مقاله پژوهش آماده نشده باشد و مقاله پژوهشی به سرانجام نرسیده باشد، نمی توانیم مقاله گزارش کوتاه یا نامه کوتاه را بنویسیم و منتشر کنیم.
نمونه مقاله نویسی مطالعه موردی(Case Study)
سبک مقاله نویسی مطالعه موردی که از انواع روش تحقیق کیفی است، عموما در حوزه های پزشکی و پیراپزشکی کاربرد دارد. نمونه مقاله صفر تا صد مطالعه موردی شامل بررسی یک پدیده و مساله در محیط مورد نظر پژوهشگر، به صورت عمیق است. در واقع در مقاله نویسی مطالعه موردی، محقق که عموما یک فرد باتجربه و تخصص در حوزه ی پژوهش است، یک مساله را در نظر گرفته در آن عمیق شده و به بررسی جنبه های مختلف آن می پردازد. نمونه مقاله مطالعه موردی را در پایین مشاهده می کنید.
البته باید توجه داشت که در سایر حوزه های پژوهشی چون ورود یک فناوری جدید، حوزه ی فناوری اطلاعات و بررسی شرایط و جنبه های مختلف برقراری فناوری مذکور در محیط مورد بررسی نیز مقاله مطالعه موردی بسیار پرکاربرد است.
نمونه مقاله نویسی مقاله نظری(Opinion Article)
در یک نمونه مقاله نظری، محقق که عموما یک فرد متخصص در حوزه تحقیق است، به بررسی ابعاد، نقاط ضعف و قوت یک پژوهش خاص می پردازد. بایستی توجه داشت، تعداد این نوع از مقالات نیز محدود است. عموما این نمونه مقاله نویسی به بررسی نظریه یا تئوری های مهم در یک حوزه تحقیقاتی می پردازند. یک نمونه از مقاله نظری را در پایین مشاهده می کنید.
علاوه برمواردی که عنوان شد باید توجه داشت که تعداد کلمات این نمونه مقاله نویسی نیز کم است و باید در این تعداد کلمات محدود نمونه مقاله نویسی، مقاله نظری یک تئوری را رد و یا تایید کرد که ارائه دلایل مستدل بسیار اهمیت دارد.
نمونه مقاله نقد کتاب(Book Review)
نمونه نقد کتاب شامل ارائه نقطه نظرات و دید کلی در مورد یک کتاب است. این نوع مقالات پایه کاملا علمی دارند و بیشتر متمرکز بر مجلات علمی هستند. این نمونه مقاله نویسی نیز از نظر تعداد کلمات محدودیت دارد، ولی نیاز به تخصص خاصی ندارد. بلکه هر فرد پژوهشگری می تواند ایده و نگرش خود را در مورد یک کتاب بیان کند. یک نمونه مقاله نویسی نقد کتاب را در پایین مشاهده می کنید.
سخن آخر
باید توجه داشت نمونه مقاله فارسی و یا نمونه مقاله انگلیسی باهم فرقی نمی کند و اگر با شیوه نوشتن مقاله آشنا شوید، می توانید انواع مقاله را فارغ از زبان، خودتان بنویسید. در نتیجه با توجه به آنچه گفته شد، نمونه مقاله نویسی صفر تا صد با توجه به نوع مقاله می تواند متفاوت باشد. ولی یک مقاله پژوهشی در دنیای آکادمیک طرفداران بیشتری دارد و بیشترین تعداد مقالات را به خود اختصاص می دهد. جهت آشنایی با نمونه نگارش عملی هریک از مقالات می تواند با توجه به اجزای مختلف آن می تواند متفاوت باشد. جهت آشنایی با نمونه نوشتن مقاله پژوهشی می توانید از آموزش جامع مقاله نویسی دیار کمک بگیرید و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.